• Araştırmanızı Yapın

Her konuda olduğu gibi çalışacağınız ajansı seçerken de derinlemesine araştırma yapmanız gerekir. Daha önce hangi firmalarla veya markalarla çalışmışlar? Geçmiş reklam çalışmalarının başarı oranları neler? Ekipte kimler var? Pazarlama stratejileri size uygun mu ya da size uygun hale getirilebilir mi? Çalışacağınız dijital ajansı seçerken tüm bu sorunlara cevap aramanız gerekir.

  • İsteklerinizi Belirleyin

Seçtiğiniz reklam ajansıyla yaptığınız çalışmaların başarısı, sizin isteklerinizle onların uygulamalarının ne kadar örtüştüğüne bağlı olacak. Bu nedenle ajans seçmeden önce dijital pazarlama çalışmalarından neler beklediğinizi listeleyin. Bu durumda mevcut stratejinize daha profesyonel bir şekilde devam etmek isteyebilirsiniz. Ya da tamamen yeni ve yaratıcı bir pazarlama stratejisine geçiş yapabilirsiniz.

  • Pazar Hedefinizi Belirleyin

Yerel pazar dinamikleri tartışmasız olarak küresel pazar dinamiklerinden farklı. Eğer küresel bir erişim sağlamak istiyorsanız, daha önce bu yönde çalışma yapmış bir dijital pazarlama ajansı hedef ve beklentilerine daha uygun olacaktır. Ancak tamamen yerel pazara uygun ürünler sağlıyorsanız, bu durumda da yerel dinamikleri iyi anlayan bir ajansa ihtiyaç duyacaksınız. Önemli olan sizin kendiniz için belirlediğiniz pazar hedefleri.

  • Bütçenizi Göz Önünde Bulundurun

Diğer bir konu da dijital pazarlama için ayıracağınız bütçeyle ilgili olacak. Bütçenizin sınırlarına göre reklam ajansının yapabilecekleri de sınırlı olacaktır. Eğer dijital ortamdaki varlığınızı arttırmak istiyorsanız yüksek bir bütçe çalışmanız için daha faydalı olacaktır.

  • Küçük Ölçekli Bir Başlangıç Yapın

Eğer seçtiğiniz ajansla çalışırken nasıl bir sonuçla karşılaşacağınızdan emin değilseniz ilk olarak pazarlama çalışmanızın bir bölümünü o ajansa yaptırabilirsiniz. Bu şekilde hem ajansın pazarlama stratejilerini görebilir hem de tüm projeyi ve dolayısıyla da tüm bütçenizi riske atmamış olursunuz.

  • Yüz Yüze Görüşme Yapın

Günümüzde her şey dijital olarak halledilebilse de söz konusu pazarlama stratejileri olduğunda yüz yüze toplantı yapmak daha iyi olacaktır. Toplantılar sayesinde ajansta çalışan ekibi görebilir ve isteklerinizi daha açık bir şekilde aktarabilirsiniz.

Go Top